Live Poker – hur väljer jag rätt pokerbord?

Oavsett hur stor budget man har eller vilket spelsätt man har, så finns det en sak gemensamt för alla pokerspelare i världen. De vill alla hitta det mest fördelaktiga bordet att spela poker vid. Ett bord som gör det värt att spela med strategier och där man får valuta för de spelade pengarna. Att välja rätt bord är dock utmanande, och en mycket svår uppgift även för mycket erfarna spelare. För en ny spelare är det nästan omöjligt att identifiera det bästa bordet.

Den första stratagin

live poker onlineDenna första strategi för att finna det mest fördelaktiga pokerbordet för live spelande kallas att ”gå och fiska”. Denna är mycket lätt att lära sig och även nybörjare inom spelet klarar av att använda den. Man letar helt enkelt efter det spelbord där minst erfarna spelare spelar. Dessa oerfarna spelare är oftast impulsiva och gör hastiga beslut, och hoppas på att vinna på flop, river eller turn. Här kan live spelande bli enkelt!

Ett sätt att finna ett bord med gott om fisk (de oerfarna spelarna) är genom att se och lära. Det kommer inte dröja länge innan man börjar se mönster och mål i folkskaran, precis som om de vore riktiga rivaler. Som tur är finns det flera live casinos som låter även de som inte satsar sitta med vid spelbordet och tjuvtitta på de andra spelarnas satsningar – det är behövligt om man vill lära sig lite om spelets psykologi.

Strategi nummer två

I strategi nummer två gäller det att se över statistik och möjlig vinstsumma för bordet. Det finns inte mycket vits med att spendera tid vid ett bord där eventuell vinst är mycket låg. Därför handlar strategi två i att hitta bäst spelplats, om att se huruvida vinsterna är bra nog att satsa tid och pengar på. Detta kan göras på flera sätt, men i denna artikel kommer vi redogöra för ett av dem.

Varje pokerbord för live spelande har spelstatistik som en spelare behöver kunna ta del av innan denne sätter sig och börjar spela och satsa pengar. Det man främst är intresserad av är Player-Flop statistiken eller den faktiska procenten spelare som kan se flopen och således också antalet oerfarna spelare som inte vet när man ska lägga sig. Det är precis detta vi är ute efter. Å andra sidan kan en låg Player-Flop procentsats indikera mer erfarna spelare och då är det dags att gå vidare till ett annat bord för live spelande.

Smart spel ger stora vinster

Det är inte alltid helt enkelt att hitta rätt i djungeln av bord för live poker. Det finns dock en del tips man som spelare kan använda sig av. Genom att hitta bord med få erfarna spelare kan man ha en större chans att vinna om man själv känner till spelet relativt bra. Dessutom kan man ha chans på stora vinster. Har man dessutom en bonus att använda kan man spela gratis och kamma hem en rejäl summa.